Hva er forskjellen på det å ha et foretak og det å være en lønnsmottaker?

Når du er lønnsmottaker trenger du bare å forholde deg til Dipps. Det å være lønnsmottaker er veldig enkelt og lite stressende. Det er fordi Dipps håndterer skatter, avgifter og innrapportering for deg. Du gjør en jobb og får penger rett inn på konto uten å måtte bekymre deg over administrativt arbeid.

Det å være frilanser er en egen livsstil. Det er noen som er usikre på om de vil fortsette med det eller ikke. Derfor anbefaler vi deg å være lønnsmottaker i starten av karrieren din. Mange synes at dette er den beste løsningen i og med at man ikke trenger å tenke på noe administrativt arbeid i det hele tatt og man kan fokusere helt på jobben man utfører.

Hvis man bestemmer seg eller har allerede bestemt seg for at man vil fortsette å jobbe som frilanser kan det lønne seg å ha et foretak (ENK/AS). Grunnen til at man sitter igjen med mer penger er fordi man ikke betaler arbeidsgiveravgift og man må gjøre det meste av administrativt arbeid selv. Heldigvis hjelper vi deg med å lage fakturaer og hvis du jobber for en av våre partnerbedrifter, lager vi fakturaene automatisk for deg.