Du finner excel-malen her hvis du ikke har lastet den ned allerede.

Det er 5 sider i Excel-malen som er relevant for deg. Med denne Excel filen har du mulighet til å opprette fakturaer på vegne av dine frilansere til deg selv. Du har også muligheten til å fakturere dine kunder på en billigere, enklere og smartere måte.

Les dette: Dette er en side som skal hjelpe deg med oversikten. Det er en steg for steg prosess som du følger. Punkt 5-8 viser oversikten over hvor mange avsendere og mottakere du har opprettet, samt totalsummen med og uten MVA.
Det kan være smart å gå tilbake til første siden etter at du har fyllt ut all informasjonen, slik at du kan se at alt stemmer.

Avsendere: På denne siden skal du sette opp alle frilanserne du ønsker å opprette faktura på vegne av. Du kan skrive inn både lønnsmottakere og frilansere med foretak om hverandre på siden. Lønnsmottakere skal inneholde fullt navn og personnummer. For dine frilansere som har et eget foretak skal det opplyses om selskapsnavn, samt org. nummer.

Avsender

"Avsenders ID" er for at du selv skal kunne identifisere frilanserne dine. Du kan sette opp hva du vil, kanskje du har et eget nummer for hver frilanser. Hvis du ikke har det kan du bare skrive tall i en kronologisk rekkefølge.

Mottakere: Mottaker siden er for den personen/selskapet som skal motta fakturaene. Derfor er det mest sannsynlig bare ditt eget selskap som skal være skrevet opp der.

Mottaker

Hvis du ønsker å fakturere kundene dine er det på denne siden du oppretter mottaker av fakturaen. Hvis du har planer om å benytte deg av kundefakturering er det viktig at du setter ditt eget selskap opp på "avsender arket" slik at vi forstår at det er fra deg.

Linjer: Det er på "linje arket" at du skal fylle inn spesifikasjonene på selve fakturaene. Hvis du legger musen over "Avsenders navn" og "mottakers navn" skal du kunne bla gjennom de personene/selskapene som du allerede har skrevet opp i avsender og mottaker arkene.
Det er viktig at du velger mellom de du allerede har skrevet opp og ikke skriver direkte inn i cellen.

Hjelp: På hjelpe-arket finner du beskrivelse av ord, uttrykk, celler og mer. Det aller meste av informasjon skal stå der og det er lett å finne frem til ting du lurer på.

Hvis det er noe annet du lurer på som du ikke for svar på fra hjelpe-arket, kan du kontakte oss.